Robinson karibien!!!

Hej allihopa!
I torsdags kom pappa å hämtade mig å Miller i karlskrona så vi fick följa med hem till Ljungby=) det var skönt att komma hem å slippa sitta själv i lägenheten!

Vi gjorde inte så mkt på torsdagen, slappade mest, vi kollade på robinson karibiens finalvecka!
igår va jag å fikade med mathilda, det var väldigt trevligt, sen blev det pizzakväll framför lets dance.. :P

Idag har jag mamma å adam varit på stan för att fixa present till pappa som fyller år imon=) vi handlade å sen la jag mig i ett bad å läste en bok,, väldigt skönt måste jag säga efter att ha varit ute i 14 minusgrader!:S kallt.
Vi har ätit chili con carne och kollat på robinson finalen nu.. å tyvärr så vann ju inte Mats tävlingen för att få komma tillbaka utan den vann Hans! Men då blev det ju Hans som man hejjade på eftersom det där stolpskottet Jimmy skulle ju bara inte få vinna!!! och absolut inte Anders eller Sanna heller.. så va så jädra skönt när hans tillslut vann... haha snopet jimmy:P

Nu tänkte jag att jag skulle kolla lite till på tv å sen gå å sova=) väntar på att viktor ska ringa med=)

ha det bra alla.. pussar å kramar!!!

snöstorm

Hej,.
Idag har det varit världens snöstorm här i karlskrona.
dagen började med att jag vaknade vid 8 och tänkte gå upp!! MEN jag lyckades somna om och vaknade av att brevbäraren ringde på dörren kl 12 och jag bara rusade upp ur sängen och drog på mig ett par tajts å ett linne å slängde upp håret i en knut, å öppnade helt trött haha.. han måste tro att jag är helt knäpp som låg å sov vid 12 när han antagligen har kört post sen kl sex.. hahaha.. :P

När jag väl kom upp så kollade jag ut och de va sånt där jobbigt snöväder med miniflingor som ändå inte blir något av så jag blev lite irriterad.. jag gick ut en runda med miller.. sen åkte jag å handlade födelsedagspresent till pappa som fyller år på söndag å sen handlade jag lite mat å lite gott,, åkte vidare till bergåsa för att hämta ut mitt paket med kurslitteratur från adlibris och när jag väl va hemma så va det sånt snö och yrväder att det knappt gick att gå!! jag drogs med i vindarna, kunde inte titta upp utan att man fick istappar i ögonen och ja allt va hemskt.. jag gick in å hämtade miller för att gå ut en runda med honom igen så att han skulle få göra sina behov. men han gick typ tre meter utanför dörren sen vände han och drog mig innåt haha.. :P stackars liten han tyckte verkligen inte om snöovädret.. :P han har inte velat gå ut på hela kvällen nu..
Det är ty sånt oväder som det va i Emil i Lönnerberga filmen när Alfred fick blodförgiftning och Emil körde han på släde till mariannelund till doktorn!! Ändå ett bra avsnitt=) jag älskade/älskar astrid lindgrens sagor=)



Man ser dock bara lite av ovädret på slutet med avsnittet är med lite skojj=) nostalgi!!


Vi tittade på en film med som va ganska bra.. city of ember.. jag blev hungrig och lagade sparris soppa med knapriga ostmackor. det blev ganska gott, fast det va en sån krämig soppa å jag tycker mer om tunna rinniga soppor så de va väl ett litet minus..

Det roliga med den biten om soppan är att jag för tre veckor sen inte ALLS tyckte om sparris.. :P
men saken är den att jag aldrig har smakat färsk sparris utan bara ätit sån på burk i maträtter.. å det går ju inte ens jämföra smakerna.. sjukt sjukt sjukt mkt godare med färsk.. FÄRSK=GOTT KONSERVERAD=ÄCKLIGT!!!

Nu har det varit so you think you can dance på listan och snart blir det nog sängen.. nu har jag fått prata av mig lite med;P

Ha det så bra alla.. puss å kram

mat mat mat

hej hej..
Vaknade nyss.har sovit i två timmar å det var väldigt väldigt skönt=) nu sitter jag här i soffan igen och funderar på vad jag ska göra till kvällsmat??
Det är riktigt tråkigt att laga mat till sig själv:/ VIKTOR KOM HEM!! :)
Antingen äter jag lite räkor bara, känner inte för att laga något som tar tid, eller så äter jag korv å potatismos, eller spättafilé med potatismos... haha vilken underbar fantasi jag har idag.. :S hmm får nog fundera lite till:)

Jag saknar min viktor, han har bara varit borta sen i torsdags men känns som en evighet. Men jag har bestämt att jag å Miller åker hem till familjen i Ljungby nu på torsdag=) min kära far å kanske min kära mor=) kommer och hämtar oss på torsdag.. vilken lyx asså å slippa åka tåg.. :D sen åker jag å viktor tillbaka tillsammans på söndag!!

Nu har jag väl tänkt att jag skulle försöka läsa ut någon bok från förra kursen för att se om jag behöver ha kvar dom denna terminen eller om jag kan sälja dom! behöver ju ha tillbaka alla mina pengar som man har slängt ut på svindyr kurslitteratur!!

Ha en mysig kväll alla så hörs vi. Puss å Kram

Photoshop

Hej alla...
Idag vaknade jag vid 6. gick upp å gick ut och kissade Miller, vi gick in igen och jag åt lite frukost, fixade lite godsaker till Miller, eftersom han skulle få vara hemma själv i några timmar..
Jag gjorde mig iordning och sen stängde jag in Miller i sovrummet, står ju överallt att hundar inte ska ha så stor yta att röra sig på när de är själva då känner dom sig tydligen mer säkra! så jag satte in hans lilla säng, hans väska/hus, alla leksaker, hans vattenskål, maten och sen fick han skinka och godis innan jag gick så att han skulle ha lite att roa sig med.. haha bortskämd liten skit.. men han tycker nämligen inte alls om att vara själv så då gör man ju lite extra för att han ska ha kul..
Han sätter sig nämligen alltid och tjuter och ylar såfort man går ifrån honom:/ då känns det lite jobbigt.. men jag hoppas och tror att han hade att göra idag.. För när jag kom hem så hade han kört runt med hans matskål, lekt med några leksaker, ätit upp skinkan å maten och sen hade han spillt ut allt vatten så han var helt blöt.. han hade hoppat upp och dragit ner min morgonrock som hängde på en krok på dörren och sen till råga på allt kissat på den!! haha vilken buse.. så den åkte rakt ner i tvätten..
Vi gick ut och gick en runda för att rasta honom lite och nu ligger han utslagen här i soffa.. :)


satt hela kvällen igår för att försöka få ner ett photoshop så att man kan fixa till sina bilder.. har ett gäng med bilder som vi tog i studion på ålsta.. visst inte toppenbilder men hade blivit lite roligare om man hade kunnat byta bakgrund osv... Men jag lyckades så klart få hem en version där den där trollstaven eller va den heter inte fanns med.. så gick inte.. :/ någon som vet vilken version det är som man ska ha för att redigera ovh byta bakgrund osv på bilder???

här kommer några av dom jag skulle vilja fixa till så om någon vet vilket program eller så som man ska använda får ni gärna kommentera=) hade varit kul att fixa till dom..!!
ha det topppen pussar å kramar.
 











som ni ser så behövs dom fixas... tack tack=)

handla

Hej hej, jag har haft en ganska lugn dag hittills jag å Miller har varit ute och gått två långa rundor redan, och jag gick bort till citygross och handlade.
Kom på en sak, jag är inte så glad i dom här lingongrova och sånna bröd, tycker dom är lite svampiga, men viktor tycker om dom så jag köpte dom till honom.
Men jag kom på en väldigt positiv sak med dom, de har inga sånna där skalkar, ni vet kanterna på bröden som man aldrig äter upp.. :P hihi

Just nu har jag hamnat i soffan framför mtv och brooke knows best.. de e faktiskt ganska bra,,.. hennes pappa är ju grym. de e ju han hogan wrestler nissen om ni inte visste=)

ikväll blir det robinson och pizza:D

ha det fint alla puss å kram

så jäkla söta:)

hej hej hittade ett sjukt roligt klipp på ericas blogg http://bouncewithme.blogg.se/

så härligt klockrena.. :)

vår vår vår kom nu!!

Hej igen, kände för lite nytt..men blev väl sådär.. men får vara så sålänge..
Jag vill ha vår nu. med massa blommor, sol och värme.

Det finns iaf att köpa fina tulpaner som jag tänkte göra när jag handlar nästa gång, så får man väl fortsätta och längta lite till, för lär väl inte bli vår än på ett tag!!

Puss å kram

här kommer lite fina tulpaner:)

                                                     
                                                              
                                                                   Hej då för nu!! :)

Bumbibjörnarna/nostalgi

Hej, idag hade jag tänkt att ta en riktigt slappedag. Jag vaknade för två timmar sen, va ute och gick en runda och busade med Miller i snön.

jag har snart tänkt att jag skulle äta något, därefter ska jag kolla på bumbibjörnarna:D hihi lite nostalgi från när man var lite.

Å idag är det faktiskt fredag, idag är jag säker:) så då ska jag kolla på lets dance:)

puss å kram på er alla :)

Trodde det var fredag!

Hej hej..
Jag har gått runt och trott att det är fredag hela dagen idag.. :/ men sen kom jag på att det inte var det och blev lite besviken. Hade ju sett fram emot letsdance, men det får vänta tills imon.

Idag tog jag sovmorgon, jag vaknade av att viktor väckte mig vid 12;P han höll på att packa inför sin idre resa.
vi åt sen frukost och gick sedan ut för att gå en runda med miller och gick även bort till citygross där jag handlade lite fredagsmys med räkor och ost som jag skulle ha idag på ickefredagskvällen. haha
vi gick hem och kollade lite på tv å viktor packade vidare.
Vi åt lunch, tacopajresterna från igår å jag satte en jalapeno bit i halsen som inte var så skönt. :(

Viktor åkte hem för två timmar sen och jag har suttit här vid datorn och raggat upp böcker för kurserna, hittade några med sen fick den snåla smålänningen ge sig och beställa två böcker för 1150 på adlibris.. :/ Men nu kan jag iaf lära mig det vi ska i kursen,

Nu hade jag tänkt kolla på halv åtta hos mig så ha det toppen alla.
Puss å kram

jag är sämsta någonsin...

På att uppdatera är jag verkligen sämsta någonsin :S Men någon måste ju vara det!

På senaste har jag haft elektronisk tenta som jag klarade och nu har vi blivit indelade i nya basgrupper så ska bli kul å se hur det blir. Vi hade det första mötet idag å det va helt ok så får hoppas på att det blir bra.. :)
Ikväll ska jag å viktor laga tacopaj:D supergott. Han åker nämligen hem imorgon för att sen bege sig med resten av familjen nagy mot borås till mate och vidare till idre.. snacka om att jag är avis eller vad!!
Jag och Miller få ha det mysigt här hemma istället.

Nähä nu ska jag gå å göra pajdegen och så man kan slänga in den i ugnen för att ta paus i matlagandet och kolla på halv åtta hos mig och sen laga vidare efter det;P

puss å kram alla..



här kommer föresten receptet på den supergoda tacopajen om någon blev sugen;) ha det bra..

Ingredienser (8 portioner/st.)

pajdeg

125 gram smör (eller margarin)
3 dl mjöl
3 msk vatten

fyllning 1

1 st gul lök (finhackad)
500 gram köttfärs
1 påse Taco kryddmix
1 dl vatten

fyllning 2

4 st tomater hackade
3 st peppeoni hackade
2 dl cream fraiché
4 msk majonäs
1 krm vitpeppar
2 dl riven ost

Gör så här

  1. Jobba samman ingredienserna till pajskalet och tryck ut den i en pajform, använd en form med höga kanter. Låt den stå kallt, förgrädda den sedan i ca 10 minuter i 250 grader.
  2. Fräs löken och färsen, blanda i kryddmixen och vattnet. Låt puttra ihop en stund och häll det sedan i pajskalet.
  3. Blanda ihop ingredienserna till fyllning 2 och bred över fyllning 1 i pajskalet, strö över den rivna osten. Gratinera i ca 15 minuter i 250 grader.

 

plugg plugg plugg

Hej hej.
har varit i skolan idag och disskuterat och sen hade vi seminarium med lärarna.. vi fick ställa frågor om vetenskap och de skulle svara.. fy fy fy har tenta på onsdag å känns väl sådär inför det... jag trodde att det skulle vara hemtenta eftersom det är elektronisk så hade räknat med att kunna ha anteckningar men sån tur hade jag ju inte... :S så det får gå som det går.. Har pluggat lite ord nu när jag kom hem från skolan. och jag å viktor va ute å gick en liten runda med miller..

Tog nyss ett oerhört skönt badi varmt å skönt vatten :) så nu ska jag sätta mig framför tvn å ta det lite lugnt.. sen blir det nog lite till läsande igen innna man somnar..

Ha det fin alla puss å kram

hemfärd!

Hej hej.. utgång igårkväll.. det var trevligt.. först var vi hos lina och hennes föräldrar hade gjort jätte god mat=) sen drog vi vidare ner till Arild å hans brors lägenhet., där var fia, elin, å en massa andra.. :)
Vi tog taxi ner till harrys där det var fri entré igår så det var trevligt..
Jag delade taxi hem med walle,.. min gamla chef på mcdonalds så det va skojj å träffa honom igen.

Nu har jag plockat iordning allting här hemma i ljungby huset, så ska äta lite snart och sen bär det av mot Alvesta med buss och från alvesta till emmaboda å emmaboda till karlskrona med tåg=) en lång resa men ändå tar det inte mer än typ tre timmar.. så kommer att vara hemma runt sex tiden hos min viktor och min Miller så det ska bli skönt=)

Ha det så bra alla puss och kram

bilder=)

Miller på upptöcksfärd


Fint


Dusty:)


Dusty är så söt


Miller


Miller


Viktor och Miller


Miller


Malin och Dusty


Malin och Dusty


Malin


Malin och Viktor

bilder=)

Miller med sina troféer och leksaker på sin mysdyna:)


Miller


Familjen Asp


Viktor



Miller



Miller

ojojoj

:P haha mm jag hittade fortfarande hit trots denna långa tid.. :S

Jaja, Hmm vart ska jag börja.?

Nyår: Jag orkade inte med att festa på nyår, tycker det är överskattat, brukar inte ha så roligt på nyårsfesterna ändå! och vi visste inte hur Miller skulle reagera heller, därför blev det en hemma firad nyårsafton:)
Jag mamma, pappa, nicke, viktor, dusty och Miller slutade det med, Adam gick nämligen på fest.
Vi åt trerätters meny, skaldjurstallrik till förrätt..=) jättegott, sen blev det helstekt, fläsk och oxfilé med, kantarellstuvning, rödvinsås och wiskeysås, eftersom vi inte kunde komma överens om en sås blev det tre;)
Till efterrätt blev det passionsfruktparfait, den va sådär,smakade inte så mkt.
Vi sköt raketer, drack champagne och spelade spel, adam blev hämtad från festen! för packad^^
En trevlig nyår blev det, Miller tyckte inte att det var farligt alls, men däremot Dusty som aldrig har varit rädd innan han var livrädd, så mamma stannade inne under 12slaget och spelade musik på högsta volym och vussade Dusty i famnen när han darrade som ett asplöv.. :/ det var väl det enda tråkiga, förövrigt var det en trevlig kväll...

Skolan börjar! viktor va döförkyld blä!!! och smittade mig, jag var i skolan på måndagen, tisdagen var jag jätte förkyld och jag å viktor hade riktiga slappe dagar i soffan med film och filtar=) från tisdag till torsdag. På torsdagen var det dax för skola igen, så var där halva tiden sen orkade jag inte mer mitt huvud höll på att sprängas så jag gick hem å la mig i soffan igen:)
Nu börjar förkylningen att lägga sig igen.

Ljunbgy., jag åkte hem till Ljungby, å idag har jag å Lina varit på roddys å lunchat, vi tog en lax och mozarellla panini med varsin blåbärssmothie=) gottgott
Ikväll ska vi ut å festa till det lite. så halv sju bär det av till lina, sen blir det lite förfest och sen ner till harrys.. :) ska bli skojj=)

Puss å kram på er alla....

love2dance

Malin 25 år och sjuksköterska på akuten! Älskar att dansa men blir inte så mycket nu förtiden. Häng med i min vardag bland, shopping, inredning, träning och framförallt en massa vardagsmys=)